Hevesben is megalakult a kormányhivatal!

Hevesben is megalakult a kormányhivatal

A kormány kiemelt célkitűzése a hatékony, átlátható, költségtakarékos és eredményes államigazgatás megteremtése, amelynek érdekében egységessé kívánja tenni a területi államigazgatási szervezetrendszert.

2011. január 1-jétől a korábbi közigazgatási hivatalok általános jogutódjaiként megalakultak a fővárosi és a megyei kormányhivatalok. Ezekhez szakigazgatási szervként Heves Megyében 15 területi államigazgatási szerv integrálódik.

Az említett szakigazgatási szervek között van például az igazságügyi szolgálat, a földhivatal, az egészségbiztosítási pénztár, a nyugdíjbiztosítási igazgatóság, a munkaügyi központ, a munkaügyi és a munkavédelmi felügyelőség, a fogyasztóvédelmi felügyelőség, a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat, a közlekedési felügyelőség, a növény- és talajvédelmi igazgatóság, az erdészeti igazgatóság, a földművelésügyi igazgatóság, s az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság. A szociális és gyámhivatal, valamint az építés felügyelet már eddig is a jogelőd közigazgatási hivatalokhoz tartozott.

A kormányhivatalt a kormánymegbízott – Heves megyében Horváth László – vezeti, akit a közigazgatás-szervezésért felelős miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök nevezett ki. A hivatal szervezetét a főigazgató irányítja, a posztra Horváth László dr. Balás Istvánt, a megyei közigazgatási hivatal eddigi vezetőjét javasolta kinevezésre dr. Navracsics Tibor miniszternek.

Az új hivatallal a funkcionális feladatellátást kívánta a kormányzat egységesíteni, a szakmai feladatellátás, a szakmai ágazati irányítás továbbra is a szakigazgatási szerveknél, illetve az adott ágazatot vezető minisztériumnál marad.

Gyöngyös

Forrás:Gyöngyös info

Hirdetés:

Felnőttképzés, nyelvtanfolyamok és nyelvvizsga lehetőség egy helyen!

Szakmai képzések Gyöngyösön!

Nyelvi képzések Gyöngyösön!

Vállalati képzések Gyöngyösön!

Főiskolai képzések Gyöngyösön!

Fülöp Henrik
IOSZIA