Sziget – Snoop Dogg és a Pogues is fellép szombaton a fesztiválon

Budapest, 2012. augusztus 10., péntek (MTI) – Az amerikai gangsta rap királya, Snoop Dogg is fellép szombat este a Sziget nagyszínpadán, a fesztivál világzenei programjában az ír Pogues, a magyar fellépők között pedig a Carbonfools és a Péterfy Bori & Love Band is szerepel.

A Sziget negyedik napján a nagyszínpadon két brit előadó, a Noah and the Whale és a Horrors után az ír Two Door Cinema Club, majd a fiatal kanadai punkbanda, a Sum 41 lép fel. A sort az amerikai gangsta rap királya, Snoop Dogg zárja, akinek következő albuma ugyan egy reggae lemez lesz, és nemrégiben be is jelentette, hogy a jövőben Snoop Lionként folytatja, a Szigeten még – ügynöke ígérete szerint – régi formáját fogja hozni.

Az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpadon a francia Sergent Garcia, a Besh o droM Szalóki Ágival és Juhász Miczura Mónikával, a mexikói Molotov, végül az ír folk-punk műfaj megteremtője, az idén 30 éve alakult Pogues zenél, amely most először lép fel eredeti felállásban Magyarországon.

Az A38 Színpad szombati kínálatában szerepel a Carbonfools és a brit Fink, az Arénában a brit Leftfield és a magyar dj Palotai is fellép, a Petőfi Rádió Magyar Zenei Nagyszínpadon pedig Maszkura és a Tücsökraj, a Ladánybene 27, a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, valamint a Péterfy Bori & Love Band ad koncertet. A Roma Sátor szombaton is a Snétberger Camp műsorával nyit, de fellép a Vodku zenekar és a Söndörgő együttes is.

A Porondszínházban szombaton Zsoldos Bálint zongoraművész koncertje és a Shine Lady című kortárstánc-produkció mellett Mozart Varázsfuvolája látható-hallható egy órában, azoknak, akik eddig nem ismerték az operát. A KönyvStrandon csúcspontjához érkezik az egész heti könyves vetélkedő, a Hócipő Kabaré programjában pedig Kőhalmi Zoltán és Csenki Attila szórakoztatja a közönséget.

Szombaton láthatják utoljára az érdeklődők a British Event Theatre esik című utcaszínházi előadását, a Magic Mirror sátor Varieté című estjén Kulka János sanzonokat énekel, de fellép Falusi Mariann és Kapócs Zsóka is.

Az Afro-Latin Színpadon délelőtt Szilasi Ildikó Hermina Afrika-kutató antropológus előadását hallhatják az érdeklődők Kongó – Tordai Emil nyomában címmel, este pedig Mali egyik legnagyobb sztárja, Samba Touré lép fel.

– MTI –

A BOON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!