Sziget – Idén kevesebb a bűncselekmény a fesztiválon

Budapest, 2012. augusztus 10., péntek (MTI) – Idén eddig 103 bűncselekmény történt a Sziget fesztiválon, és bár még három nap van hátra a programsorozatból, ez az adat a korábbiaknál kedvezőbb – mondta az MTI kérdésére Horváth Antal, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetője, a fesztivál rendőri parancsnoka pénteken.

A BRFK bűnmegelőzési sátránál tartott sajtótájékoztatón az alezredes elmondta: a bűncselekmények zöme lopás, elsősorban a sátrakból tulajdonítanak el értéktárgyakat. Húsz embert fogtak el eddig, közülük hatot sátorból lopás miatt, tízet pedig azért, mert drogot találtak náluk.

Hozzáfűzte: folyamatosan figyelmeztetik a résztvevőket arra, hogy Magyarországon a kábítószer tartása és fogyasztása is tilos. A tíz, drog miatt elfogott ember közül nyolcan külföldiek. Theresa Bubbear, Nagy-Britannia magyarországi nagykövetségének ügyvivője magyarul köszöntötte a sajtótájékoztatón résztvevőket, és külön kiemelte, hogy idén brit rendőrök is segítik a magyar kollégáik munkáját. Rajtuk kívül holland és német rendőrök is vannak a fesztiválon. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője ugyancsak a külföldi rendőrök részvételét méltatta, emellett arról is szólt, hogy a fesztivál közbiztonsága nem csak a Sziget területén szolgálatot teljesítő rendőrökön múlik, hanem a közlekedést segítő kollegáikon, a biztonsági szolgálaton, de még a jegyszedők közreműködésén is. Kitért arra is, hogy ingyenes csomagmegőrző szolgáltatást üzemeltetnek, így aki biztonságba akarja helyezni az értékeit, megteheti. Horváth Antal alezredes a sajtótájékoztató után újságíróknak megerősítette, hogy valóban keresnek egy eltűnt 30 éves fiatalembert. Csütörtök hajnalban a fiatalember SMS-t küldött az élettársának, hogy a Sziget fesztiválra megy, de ezt követően már elérhetetlen volt. Sajtóhírek szerint a férfi egy magyarországi amerikaifutball-csapat edzője.

Horváth Antal elmondta: a fiatalember fényképét a szigeten teljesítő rendőrök és a biztonsági szolgálat is megkapta.

– MTI –

A BOON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!