MNV: új eljárásrend az ásványi nyersanyagok értékesítésénél

Budapest, 2012. augusztus 10., péntek (MTI) – Új eljárásrendet dolgoztak ki a nem bányavállalkozók által, hatósági engedély alapján kitermelt ásványi nyersanyagok értékesítésének módjáról – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. pénteken.

A közlemény szerint a hatályos jogszabályok alapján az ásványi nyersanyag természetes előfordulási helyén állami tulajdonban áll. A hatósági engedély alapján végzendő építés, tereprendezés, mederalakítás során kitermelt nyersanyagot az engedéllyel rendelkező a hatósági határozatban meghatározott mértékben és módon, szabadon használhatja fel.

A kitermelt nyersanyagot a hatósági engedélytől eltérő célra és módon csak akkor használhatja fel – értékesítheti, hasznosíthatja – az engedéllyel rendelkező, ha annak tulajdonjogát az állam képviseletében eljáró MNV Zrt.-től adásvétel útján megszerezte.

A kidolgozott új eljárásrend az ásványi nyersanyagot kitermelők, illetve vásárolni szándékozó kérelmezők széles körét érinti, ezért a vagyonkezelő honlapján tette közzé az érintettek számára bővebb felvilágosítást nyújtó útmutatót.

– MTI –

 

A BOON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!