4.Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferencia 12 rész!

Ide kívánkozik egy a minap megjelent írás, mely az Aite Group felmérését ismerteti. E szerint az Egyesült Államokban a mobiltelefonnal végrehajtott számlakiegyenlítések és átutalások értéke 2015-re eléri a 215 milliárd dollárt, ezen belül a közvetlenül telefonon történő fizetés értéke eléri a 22 milliárd dollárt. „Határozottan hiszem, hogy a mobilpénztárca végeredményben átveszi plasztikkártya helyét” – jelentette ki Jane Cloninger, az Edgaer Dunn & Co. pénzügyi szolgáltatásokra szakosodott cég igazgatója.

A kontaktmentes mobil fizetéssel jelenleg olyan óriáscégek foglalkoznak, mint a Visa, a MasterCard, a Google, a Bank of America, Citibank és a U.S. bank. Több közülük azt tervezi, hogy a rendszert még az idén bevezeti. Az AT&T, a T-Mobile és a Verizon telekommunikációs gigásztrió a Discover és a Barclays bankkal összefogva novemberben létrehozta az Isis nevű céget, hogy konkurenciát teremtsen a hitelkártya-vállalatoknak.

Az Isis egyszerre több kártya szolgáltatásait egyesíti, s lehetővé teszi a felhasználó számára számláinak kezelését, valamint kuponok és törzsvásárlói pontok fogadását. Középtávon a szolgáltatás helyettesítheti majd a biztosítási kártyát, a jogosítványt és gyakorlatilag az egész irattárcát. –cikk folytatódik a következő résszel!    Az informatikai oktatás és az informatikai képzések felnőttképzésben való fontossága napjainkban kiemelkedő szerepet játszik a felzárkóztatásban és az esélyegyenlőség megvalósulásában!

Fülöp Henrik
Felnőttképzés
IOSZIA
NJSZT