4.Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferencia 1 rész!

A digitális írástudás magas szintű elsajátítása ma már – nemcsak a szakemberek szerint – létfontosságú az infokommunikációs társadalom tagjai számára. A technika ugrásszerű fejlődésével lépést kell tartania az informatikai képzésnek, informatikai oktatásnak is, hiszen ezek nélkül elképzelhetetlen mindazon fejlett rendszerek tudatos, mindennapi használata, melyek rendelkezésünkre állnak.

Kíváncsian vártam a 4. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferenciát, hiszen az első három sokszínűségével, remek témáival, és nem utolsó sorban a kitűnő előadóknak köszönhetően olyan magas mércét állított, amit nehéz túlszárnyalni. Most, a konferencia után, az előadásokat hallva nyugodtan állíthatom, hogy sikerült megtartani a szokásos színvonalat, sajnálhatják azok, akik valamilyen oknál fogva nem lehettek jelen a rendezvényen. Az ő számukra is készítettem rövid összefoglalómat, melyben az információs társadalom számára létfontosságú eredmények, és a még fennálló, megoldásra váró problémák kerültek a középpontba.

Az informatikai oktatás és az informatikai képzések felnőttképzésben való szerepe napjainkban kiemelkedő szerepet játszik a felzárkóztatásban és az esélyegyenlőség megvalósulásában!

Fülöp Henrik
Felnőttképzés
IOSZIA