Windows 7 vs. Mac OS Snow Leopard

A Windows 7 megjelenésével új kihívót kapott az Apple Hópárduca (vagy Hóleopárdja?). Egy érdekesség ezzel kapcsolatban: sokan vélekednek úgy, hogy a Windows az Apple laptopjain remekül teljesít, viszont mindez fordítva természetesen nem igaz. Sokan használják az új Windowst, és általános megállapítás, hogy jobb, kellemesebb benyomást tesz, mint előde, a Vista. Ez utóbbi nem megfelelő fogadtatása van a mögött is, hogy viszonylag gyorsan jött a 7-es, mintha a Microsoft érezte volna, hogy ki kell küszöbölnie a csorbát.
Széleskörű tesztek alapján az derült ki, hogy több alkalmazásban a Mac győzött, de már nem olyan markáns az előnye, mint régebben volt. Egyet viszont ne felejtsünk el: a Windows továbbra is a világ meghatározó alapszoftvere, és a tesztek néhány másodperces eltérései nem igazán érdeklik a felhasználókat. Azt se felejtsük el, hogy a Windows fejlesztőinek sokkal nehezebb a dolguk, hiszen sokkal több hardvert kell figyelembe venni az optimalizáláshoz, mint a Mac esetében.
Az biztos, hogy még jó ideig az informatikai oktatás fő irányvonala továbbra is a Windows marad, a világon egyre több hívet szerző ECDL is a Microsoft alapvető szoftvereit oktatja. Az IT társadalmak nem lehetnek meg magas szintű informatika, informatikai alkalmazások nélkül. Viszont ez semmit sem ér, ha nincsenek olyanok, akik ki tudják használni mindezeket az előnyöket. Ezért egyre fontosabb az informatikai képzés minél szélesebb körben való megvalósítása.
A Gyöngyösi Felnőttképzési Intézetnél minden tárgyi és személyi feltétel adott a magas szintű informatikai képzés megvalósításához.
Fülöp Henrik

„IOSZIA” Informatikai Oktatás Szolgáltató és Informatika Alkalmazási Gyöngyösi Felnőttképzési Intézmény.
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2053
Felnőttképzési intézmény nyilvántartási szám: 10-0069-06

felnőttképzés

Esélyegyenlőség

Olcsó OKJ tanfolyamok



Hozzászólás lezárva