Felnőttképzés

Az oktatás hagyományos területei ma már nem elegendőek ahhoz, hogy eleget tegyenek a digitális társadalmak egyre bővülő kívánalmainak (netpolgár, netokrata). Az új igények megjelenésével új feladatok fogalmazódnak meg. Mindenki számára biztosítani kell a különböző élethelyzetek, képzési irányok és szakmai pályák ismeret és készségváltozásainak követhetőségét. A továbbképzések teszik lehetővé, hogy ne csupán a pillanatnyi képesítési igényeknek feleljünk meg, hanem a készségeket bővítve egyensúlyban maradjunk a különböző életkori fázisokban.
Az „IOSZIA” Felnőttképzési és Továbbképző központja megalapítása óta kiemelt fontosságú feladatának tekinti a strukturált célcsoportok tudatos felkészítését az IT-társadalmakba való integrálásra. A tudás alapú társadalmak csak azok számára nyújtanak lehetőséget a versenyképesség megtartására, növelésére, akik meg tudnak felelni az új idők kihívásainak. Ehhez azonban nélkülözhetetlen a folyamatos tanulás.  Az élethosszig tartó tanulás nem csak szólam, hanem alapvető fontossággal bír nemcsak az egyén, hanem a társadalom számára is, a tudás áruvá válásával létrejött a tudásipar és az oktatásipar fúziója.

Az élethosszig tartó tanulás során biztosítani kell:
–    az egyetemes és folyamatos hozzáférést a tanuláshoz,
–    a tanulási lehetőségekkel kapcsolatos információkhoz, tanácsadáshoz való hozzájutást mindenki számára,
–    az emberi erőforrásokba történő beruházások folyamatos növelését,
–    a hatékony oktatási, tanulási módszerek állandó fejlesztését,
–    a tanulásban való részvétel fontosságának tudatosítását,
–    az élethosszig tartó tanulás lehetőségét mindenki számára,
–    az IT-technológiák széleskörű alkalmazásai révén az otthontanulást, kiemelt figyelmet fordítva a hátrányos helyzetűekre.

Képzési és oktatási cikksorozat!
Fülöp Henrik 17. cikk 2009. október 19.
„IOSZIA” Informatikai Oktatás Szolgáltató és Informatika Alkalmazási Gyöngyösi Felnőttképzési Intézmény.
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2053
Felnőttképzési intézmény nyilvántartási szám: 10-0069-06 felnőttképzés

legolcsóbb OKJ-s tanfolyamok