Vitatáborban a záhonyi kollégium középiskolásai

Záhony – A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által életre hívott, és több más partnerszervezet által is támogatott disputa táborban tucatnyi hazai középiskola vitakultúrában jártas diákjai és kísérő tanáraik vettek részt a napokban.
A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található Szokolya-Királyréten kellemes környezetben összpontosíthatott vitakészségének fejlesztésére a mintegy félszáz résztvevő. A négynapos rendezvény programjában a diákok részére egyebek mellett kis- és nagycsoportos foglalkozások, tréningek, viták, uniós tárgyalások modellezése, míg a tanárok számára külön szakmai programelemek szerepeltek. Mindemellett érdekes kísérő rendezvények színesítették a tábori életet.

A diákokat felkereste a Bélaműhely zenekar is, amely egyedülálló hangszerekkel szórakoztatta közönségét. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye képviseletében Balla Zsolt tanár vezetésével az idén is a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai, azaz Ágij Adrienn (Tuzsér), Fábián Tamás (Tiszabezdéd), Katona Dávid (Nyírtass) és Lelesz Csaba (Újfehértó) vettek részt a szaktáborozáson.

Háda Zoltán

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!