Palackgyűjtő diákok Záhonyban

Záhony – Fél évtizede gyűjtik szelektíven a természetkárosító műanyag palackokat a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai.
A diákotthonban és az iskolában évekkel ezelőtt a kollégiumi zöldkör szervezte meg a szelektív hulladékgyűjtést. Az Oktatásért Közalapítvány támogatásával speciális tárolóedényeket és palackzsugorító készüléket vásároltak. Ezt megelőzően másfél évtizedes hagyománya alakult ki a veszélyes hulladéknak számító szárazelemek és akkumulátorok gyűjtésének is. Ötödik éve a diákok külön edényben tárolják a papír-, illetve a műanyag hulladékot. A PET-palackok tömörítéséhez elektromos és mechanikus zsugorító készülékkel rendelkeznek, de működik az intézményben a “Tapossa laposra!” akció is.

11

Eddig hat ízben szállítottak a térségi gyűjtőhelyekre – esetenként ezres nagyságrendben – tömörített palackokat, a kisebb tételekkel pedig számos alkalommal egy közeli áruházlánc átvevőhelyét keresték fel. A napokban a szállítás megszervezéséhez a középiskola egykori diákja, mai óraadó mérnök-tanára, Molnár István nyújtott segítséget.

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!