Az értékes zene szeretete a Vikárban

Nyíregyháza -Tehetséggondozó képzéseken vehettek részt a Vikár-iskola vezetői és tanárai.
A Vikár Sándor Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 3 millió forint uniós támogatást nyert, és a pályázati pénzből nemcsak képzéseket, hanem némi tárgyi eszközt is sikerült beszereznie az intézménynek.

– A megye első zeneiskolája 1939 szeptemberében alakult a Bessenyei Irodalmi Társaság keretén belül, a Kálvineum Tanítóképző épületében, Vikár Sándor vezetésével. Tanulóink létszáma évi átlagban ezer fő, akiket 7 különböző tanszakon oktatunk: zongora, vonós: hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, fafúvós: furulya fuvola, oboa, klarinét, fagott, rézfúvós: trombita, kürt, tenorkürt, ütő, magánének, szolfézs: -előképző, –zeneirodalom, népzene, egyházzene-orgona szakokon – említette Tamás Attila igazgató. A zeneiskola elsődleges feladatai a zenei műveltség megalapozása, fejlesztése, az iskola formálja a tanulók zenei ízlését, érzékenységét, a fiatalokat rendszeres, céltudatos munkára szoktatja, és neveli őket az értékes zene szeretetére. Az intézmény a pályázat elnyerése előtt referencia-intézményi előminősítést szerzett.

Az ominózus pályázatban elnyert összegből az intézmény hét pedagógusképzést bonyolított le, és tárgyi eszközöket vásárolt, melyek mindegyike a színvonalas oktatást segítik elő: fényképezőgépeket, kottatartókat, állványokat, mikrofonokat és egyéb demonstrációs eszközöket szereztek be.

– KM–LTL –

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!