Időjárás: Napsütéses hosszú hétvége vár ránk

Budapest, 2012. augusztus 17., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: Szombaton ismét sok napsütésre, elsősorban a középső és keleti országrészben időnként megnövekvő gomolyfelhőzetre számíthatunk. 

Az időjárási helyzet Európában

A szárazföld középső és délnyugati tájain anticiklon alakítja az időjárást. A leszálló légmozgásnak köszönhetően arrafelé általában száraz idő a jellemző. Ugyanakkor a Brit-szigetektől nyugatra és a Kelet-európai-síkság felett ciklon örvénylik, hatásukra a kontinens nyugati vidékein, valamint a Kárpátoktól északkeletre helyenként fordul elő eső, záporeső. A délutáni órákra a mediterrán térségben általában 28, 35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt az Ibériai-félszigeten 36, 39 fokot is mérnek. Másutt a csúcshőmérséklet döntően 18, 27 fok között változik, azonban Európa északi területeiről csupán 10, 17 fokot jelentenek.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett magasnyomás határozza meg.

Várható időjárás szombat estig:

Reggelig főként északkeleten, keleten erősebben felhős időszakokkal.

Szombaton ismét sok napsütésre, elsősorban a középső és keleti országrészben időnként megnövekvő gomolyfelhőzetre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11, 16 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb, a Dunántúlon pár fokkal melegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27, 32 fok között várható.

– MTI –

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!