Jegyzet: Csak egy tánc volt

Elektronikus médiumok hada szalagcímezte meg az Orbán-lányok Balaton Sound-on ellejtett, a netre feltöltött csibetáncát, melyet önjelölt megmondóemberek véleményeznek habzó szájjal a videomegosztókon, blogokon. Csáki Alexandra jegyzete.

Névtelen kommentek cikáznak pro és kontra arról, ki számít közszereplőnek, miközben a hozzászólók egy része csak egyetlen momentumról feledkezik meg: két tinilány privát szórakozását bírálják hályogos szemmel és csípős nyelvvel.

Az, hogy ők a miniszterelnök gyermekei, fontos, de a történet szempontjából elhanyagolható részlet, már csak azért is, mert nem rózsaszín tütübe öltözött testőrökkel mentek fesztiválozni, nem kitűnni akartak a tömegből, csupán önfeledten szerettek volna bulizni anélkül, hogy bármi megkülönböztetés érné őket honatyájuk miatt. Nem dülöngéltek részegen, nem rúgtak fel kukákat. Táncoltak. Az ő feladatuk nem egyezik az Obama-gyerekekével, nem kell a világsajtó érdeklődésének középpontjában feszengve vigyorogniuk, egyszerűen meg kell élniük mindazt, amit a koruk megkíván.

Ha egy kis táncikálás ekkora stresszt okozott az anonimitásba burkolózó erénycsőszöknek, hogyan reagálnak majd ez első nyilvános csókra?

Csáki Alexandra

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!