Augusztus 20. – Hillary Clinton sajtónyilatkozatban üdvözölte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából

Washington/Budapest, 2012. augusztus 18., szombat (MTI) – Sajtónyilatkozatban üdvözölte Magyarországot augusztus 20. alkalmából Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere.

“Obama elnök és az Egyesült Államok népe nevében örömmel küldöm legjobb kívánságaimat Magyarország népének augusztus 20., Szent István ünnepe alkalmából” – áll az amerikai külügyminisztérium honlapján közzétett sajtónyilatkozatban.
“Szent István napja Magyarország több mint ezer évvel ezelőtti megalapításának ünnepe. Létrejötte óta Magyarország az európai történelem útkereszteződéseiben áll, ma is a transzatlanti közösség megbecsült tagja és nagyra becsült NATO-partner. Az Egyesült Államok és Magyarország együtt dolgozik azért, hogy nagyobb stabilitást biztosítson Afganisztánban és máshol, és Magyarország a transzatlanti szövetség európai elmélyítésére törekvő országok élvonalában áll” – állapította meg a nyilatkozatban.
“Az Egyesült Államok a jövőben is folytatni kívánja ezt munkát magyar barátainkkal közös céljaink megvalósítása érdekében Európában és azon túl” – hangsúlyozta az amerikai külügyminiszter, jókívánságait tolmácsolva minden magyarnak az ünnep alkalmából.

-MTI-

A HAON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!